diumenge, 15 de juliol del 2012

A TALL DE FLAIXOS ...D'UN ANY DE LLETRES A L’OMBRA DE LA FIGUERA


  • Per complir amb els objectius de LA FIGUERA, enguany, aquest curs, començàrem participant com a poble en la segona FESTA ESTELLÉS (per a nosaltres, la primera). I no pogué començar millor, perquè més de 80 persones ens acollírem l’11 d’octubre de 2011 per homenatjar el nostre gran poeta, VICENT ANDRÉS ESTELLÉS.

Que gran, ESTELLÉS !

  • El 23 de febrer de 2012, reunírem al voltant d’una TAULA REDONA, quatre escriptors d’Alcàsser que ens mostraren les pròpies reflexions al voltant de la pregunta de si “PAGA LA PENA ESCRIURE EN VALENCIÀ”. Els escriptors que ens acompanyaren expressaren les seues motivacions per escriure en VALENCIÀ: la inicial militància en defensa de la llengua, la seua quotidiana pràctica docent, els provocadors aforismes de FUSTER, la necessitat vital i la satisfacció per emprar la llengua pròpia, les dificultats i els entrebancs de l’edició de literatura en valencià, el plaer d’inventar o contar històries, ... Al voltant d’aquests temes ens parlaren CARME MIQUEL, JOAN PASCUAL, ANDREU SEVILLA i LEO CLIMENT.


Nelson Seguí presenta els tertulians:
Carme Miquel, Joan Pascual, Andreu Sevilla i Leo Climent.

Aprofitàrem el final d’aquest acte per convocar el I CONCURS DE RELATS CURTS “L’ESTIL”.



  • A la frescor d’una de les últimes vesprades de la primavera, el 13 de juny de 2012, la vitalitat, el  misteri, els sentiments, les misèries, els records, les dèries, les reivindicacions, les pors, les il·lusions, els reptes, ...eixiren a la llum amb la presentació del llibre de poemes d’ALBA ÀLVAREZSol de mitjanit a Reykjavík”. El poemari fou presentat magistralment pel company, amic i també escriptor ENRIC MONFORTE I CASANY.
Enric Monforte presenta el poemari d'Alba Àlvarez
L'acte finalitzà amb la lectura d’uns poemes a càrrec de companys, amics, alumnes i també de la pròpia autora, a qui desitgem tots els èxits en aquesta aventura de les lletres.

Alba Àlvarez ens regala un poema
 
Almudena Puchol rep el primer premi
del Concurs de Relats Curts "L'ESTIL"

  • I ja per a la cloenda d’aquest curs carregat de lletres, el passat 6 de juliol de 2012, s’entregaren els premis del I CONCURS DE RELATS CURTS “L’ESTIL”. El jurat de LA FIGUERA, COL•LECTIU PEL VALENCIÀ D’ALCÀSSER, atorgà el primer premi a ALMUDENA PUCHOL pel seu relat “D’ALCOI A GANDIA”, que podreu llegir en l’enllaç d’aquest bloc. Enhorabona, Almudena! Animem la guanyadora i la resta de participants en aquesta primera edició del concurs “L’ESTIL” a seguir en el camí de la creació literària en valencià.

La vetlada finalitzà amb l’humor de PAU BLANCO, amb el seu “ESPECTACLE PER DEFINIR...”


I així, amb humor plenament valencià i reivindicatiu, ens acomiadem fins el proper curs!


1 comentari:

  1. Ha estat un plaer participar en les vostres activitats i compartir les vostres iniciatives. Enhorabona i endavant, que fa molta falta gent com vosaltres. Paqui Abella

    ResponElimina