dijous, 4 d’abril del 2013

“CANTA, TOCA I BALLA”... és com RETROBAR LES NOSTRES ARRELS.



  
 A través del seu treball com a docent dins del món de la música, David Reig ens va donar a conéixer un material, CANTA, TOCA I BALLA, amb cançons recollides per altres musicòlegs, i que ell ha adaptat a tot un seguit d’instruments populars valencians, en especial per al flabiol, amb la intenció d’introduir-ne l’ús en l’escola.


David Reig Delhom presenta CANTA, TOCA I BALLA


En el moment de començar a presentar el seu treball ens parlà de música “popular” i “tradicional”, i volgué donar a aquests termes un valor precís. I de la seua intervenció justificant el seu treball, ens quedà clar que “popular” és tot allò que “pertany al poble, que està fet pel poble i per al poble”; i quant al terme “tradicional”, “tot allò que s’ha transmés de pares a fills i que ha prevalgut de generació en generació”. I si ara li afegim aquests qualificatius a la “música”, ja podem entendre de quina música tractava el seu treball. 

Són molts els qui l'acompanyen en aquesta tasca de recuperació de la nostra música i ens donen raons de la seua importància.


David Reig al flabiol

Els arranjaments que David Reig proposa de la nostra música tradicional i popular, en “CANTA, TOCA I BALLA”, vénen a tindre la intenció de rescatar, de traure a la llum eixa música que forma part de les nostres arrels com a poble i, així, que puguem RETROBAR LES NOSTRES ARRELS.

Un bon grup d’amics de LA FIGUERA, i alhora amants de la nostra música poguérem gaudir de les seues paraules, de la seua proposta musical i de les seues cançons, i en més d’una ocasió ens convidà a acompanyar-lo cantant i ballant.
 David Reig: "Canteu amb mi..."

Ens acompanyaren, com ve sent costum, i l’ocasió així ho requeria, membres de la COLLA GUIRIGALL. Col·laboraren amb una aportació d’Alcàsser al seu treball – "JA ARRANQUEN VINYES”- , oferiren unes ALBADES i finalment interpretaren LA MUIXERANGA.


 David Reig i membres de la Colla Guirigall d'Alcàsser



LA FIGUERA, COL·LECTIU PEL VALENCIÀ D’ALCÀSSER, amb aquest acte celebrat el passat 28 de febrer a la LLAR DELS JUBILATS, ha volgut una vegada més estar al costat de totes les manifestacions que ens facen recuperar tot allò que és nostre, en aquesta ocasió la MÚSICA POPULAR I TRADICIONAL... i en VALENCIÀ.

Membres de LA FIGUERA amb David Reig

2 comentaris:

  1. A pesar del mal temps, de la pluja i del vent en contra, vam aconseguir fer un acte digne, emotiu, desenfadat, creatiu i molt divertit. Gràcies a David Reig.

    I prepareu-se que la propera serà el dia 26 d'abril. Presentarem el llibre LA MESTRA de Víctor Labrado, en col.laboració amb el Taller de Lectura.

    Josep, felicitats per l'article, Tard però bo!!!

    ResponElimina